A gyalogkíséretű targoncák alkalmazása

A gyalogkíséretű targoncák alkalmazása

emelotargoncak-tobbcelu-alkalmazhatosaga
A targoncákat aszerint is lehet csoportosítani, hogy a sofőr hol helyezkedik el a járműben/járművön. Eszerint vezetőüléses, vezetőállásos és gyalogkíséretű targonca közül válogathatunk. Mindhárom targonca típus vezetéséhez OKJ Targoncavezető tanfolyam és gépkezelő jogosítvány birtoklása is szükséges.

A gyalogkíséretű targonca esetében egy olyan árumozgatásra alkalmas járműről beszélünk, melyet csak kísér a vezetője. Méretéből adódóan nem rendelkezik se ülő, se állóhellyel.

Sokkal mozgékonyabb, könnyebben irányítható, mint nagyobb a targoncák másik típusai, ezáltal akár üzlethelyiségek és irodák folyosóin is egyszerűen közlekedik. Vízszintes munkavégzésre is alkalmas, illetve be és kirakodást is el lehet általa végezni.

A gyalogkíséretű targoncával történő munkavégzéshez szükséges tanulmányok az év bármely szakaszában elvégezhetőek. Csupán néhány feltételnek kell megfelelnie annak, aki a targonca tanfolyamra jelentkezni szeretne. Ilyen például, hogy töltse be a 18. életévét és rendelkezzen alapfokú iskolai végzettséggel. Egyéb előzetes, szakirányú tanulmányok vagy tapasztalat nem szükséges a targonca tanfolyam elvégzéséhez. Képzéseinken várunk mindenkit szeretettel!