A IX. Huntraco gépkezelő verseny

A IX. Huntraco gépkezelő verseny

huntraco-award-nagy

Idén nyáron, immáron kilencedik alkalommal került megrendezésre az országos Huntraco gépkezelő verseny, melyre az egész ország terültéről várták a bátor jelentkezőket.

A házigazda a szakmai berkeken belül és azon kívül is méltán híres Huntraco Kereskedelmi és Szolgáltató Zrt., mely hazánk építőipari gépek gyártásában piacvezető vállalat. Az idei Huntraco gépkezelő verseny helyszíne a Tokaji borvidék egyik kőbányája volt Tállya mellett, de a gyönyörű táj csodálatára nem volt sok ideje a verseny résztvevőinek, hiszen négy, igen nehéz és megerőltető számban kellett számot adni tudásukról.

Rengeteg résztvevő tette próbára tudását, de a döntőbe csak a legjobb tizenöt fő jutott tovább.

Az első kihívás az M318D gumikerekes kotróval kellett teljesítenie a gépkezelőknek, és nagyfokú precizitást igényelt a feladat hibátlan végrehajtása. A kitűzött cél az volt, hogy balról jobbra forogjon el a versenyző a géppel, miközben lécekből kirakott pályán kellett áthúzni a kinyújtott a rézsű kanalat.

Második feladatot egy 950H homlokrakodóval kellett végrehajtani, ahol egy meghatározott szlalom pályán kellett egyik depóból a másikba, minél gyorsabban átvinni a felmarkolt földet.

Utolsó feladatként 302,5C minikotrókat kellett használni és egyaránt szükség volt ügyességre és gyorsaságra a kihívást végrehajtásához. A feladat abból állt, hogy a gépkezelőnek a földet felmarkolva, két oszlopon kellett átemelnie egyszer alulról, utána pedig felülről. Ezt párosával kellett végrehajtani, mindössze három perc állt a versenyzők rendelkezésére, és aki a legtöbb földet merte át ezen idő alatt, az a gépkezelő győzött.

Utolsóként egy türelmet és precizitást igénylő feladat következett, mely során fémcsillagokat kellett egy oszlop karjairól áthelyezni egy másik oszlopéra, mindezt egy 236B csúszó kormányzású rakodó villájának segítségével.

A Huntraco gépkezelő versenyzői hihetetlen szaktudásról, ügyességről és koncentrációs
készségről tettek tanúbizonyságot, az első három helyezett pedig a 2015. októberében, Spanyolország Málaga városában megrendezésre kerülő Európa Bajnokságon képviselhetik hazánkat.