A munkahely váltás nehéz döntés

A munkahely váltás nehéz döntés

 

Életünk több, mint egyharmadát munkával töltjük, és ha munkánk során frusztrációt és elégedetlenséget érzünk, az életünk más részeire hatással van. Idegesebbek vagyunk, kevésbé megértőek másokkal, ingerlékenyebbek a kapcsolatokban, kevésbé tudatosak és proaktívak a döntéseinkben.

Hogyan ugorjunk ki ebből a helyzetből anélkül, hogy kockáztatnánk az összes eddig elért jó dolog elvesztését, mert nem tudjuk, milyen más munkát végezzünk?

Maradjunk ott, ahol vagyunk, vagy váltsunk és próbáljunk ki egy másik állást anélkül, hogy tudnánk, ez a megfelelő munka a számunkra?

A munkahely váltás nem bátorság, hanem stratégia kérdése.

A munkahely váltás gyakran azt is jelenti, hogy sok szempontból megváltozik az életünk: új munkakörülmények, új kollégák, új személyes és kapcsolatok, új rutinok, új utazások, új tanulnivalók.

És ez ijesztő lehet.                                            

Biztosnak kell lennünk abban, hogy miért akarunk munkahelyet váltani.

Vizsgáljuk meg céljainkat, képességeinket, így reálisabban ellenőrizhetjük, hogy egy új állás valóban nekünk való-e. Pontosan ismernünk kell az erősségeinket és gyengeségeinket, tisztában kell lennünk személyes és szakmai korlátainkkal.

Ne vágyaink alapján döntsünk egy új munka mellett, mérlegeljük reálisan annak előnyeit és hátrányait, hogy végül ne bánjuk meg a munkahely váltást.

Amikor új munkát keresünk, nagyon fontos, hogy ne csak magát a munkát vegyük figyelembe.

Természetesen munkahely váltásnál a jövedelem is nagyon fontos tényező, de érdemes egyéb dolgokat is figyelembe venni.