A robotok évről évre többet tudnak

A robotok évről évre többet tudnak

A robotoknál nincs munkaidő, vannak, akik kommunikálnak az emberekkel, tanulnak, és egyszerű döntéseket hoznak meg, egyedül. És, ha a korábbi robotok csak azokat tudták helyettesíteni, akik a termelésben dolgoztak, most már rájuk lehet bízni bizonyos szellemi munkákat is.

Természetes, hogy félünk a változásoktól, aggódunk amiatt, hogy ezek a változások hogyan befolyásolják a jövőnket.  A robotizálás egyes folyamatokat egyszerűsítik, másokat pedig bonyolultabbá teszik.

A szakembereknek új készségeket kell megtanulniuk és alkalmazkodniuk kell

Ahhoz, hogy lépést tartsunk a korral, a szakembereknek is folyamatosan új ismereteket és készségeket kell elsajátítania. Egyes szakmák teljesen elveszítik relevanciájukat, ezért sürgősen el kell sajátítani a kapcsolódó kompetenciákat. A modern világban a tudás frissítése szinte minden szakember számára létfontosságú, függetlenül attól, hogy milyen területen dolgozik. Nehéz például olyan szakmát találni, amelyeknél ne kellene megtanulni a technológiát vagy a számítógépes programot. Egy szakterületen belüli fejlődés azt jelenti, hogy át lehet váltani egy másik, a társadalomban vagy a munkaerőpiacon jelenleg nagyobb érdeklődésre számot tartó és keresettebb területre.

Fontos, hogy komolyan vegyük a tanulási irány megválasztását, különben nagy a valószínűsége annak, hogy elveszítjük a motivációt, és nem fejezzük be, amit elkezdtünk.

A továbbképzés azoknak a szakembereknek ajánlott, akik nem szeretnének szakmát váltani. A képzés során megszilárdítják a meglévő készségeket és újakat is elsajátítanak. A szakmai átképzés lehetőséget teremt arra, hogy a szakemberek egy meglévő szakterület alapján új szakmát szerezzenek.

Ma az internetnek köszönhetően közvetlenül otthonról tanulhatunk anélkül, hogy megszakítanák napi tevékenységeiket.

Ne maradjunk le!