A tanulás mindig segít

A tanulás mindig segít

Untitled-2

Instabil helyzetben, ha válságba kerülünk, sok mindent kénytelenek vagyunk újra gondolni: a tervektől és a céljainktól kezdve az értékekig, de akár az életmódunkat is.

De a szokásos, hasznos, és ami a legfontosabb: a kellemes dolgok mentenek meg minket a válságból.

És ezek közé tartozik az oktatás

Érdekes megfigyelés: az általános instabilitás pillanataiban megnő a tanulás értéke, mert a modern oktatás segít felkészülni a nehézségekre, visszaadja a kontroll érzését és működésben tartja az agyunkat.

Az oktatás feladata nem csupán az információk, készségek és ismeretek átadása

Az oktatás és a tanulás függetlenséget adhat, segíthet fontos döntések meghozatalában elősegíti a kritikus gondolkodást, a kreativitás, az együttműködést, és a kommunikációt.

A megfelelő oktatás tervezés természetesen egy nagyon fontos és szükséges szakasz, de egy kitétellel: mindig készen kell állni a változásokhoz való alkalmazkodásra.

Az egész életen át tartó tanulás – a folyamatos tanulás – fogalma nem csak a tudás folyamatos frissítésének szükségessége miatt létezik.

A tanulás jót tesz az egészségnek leginkább az agynak

Tanulmányok megerősítik , hogy a tanulás csökkenti az agyműködésben bekövetkező változások (beleértve az életkorral összefüggő változásokat is), például a demencia és az Alzheimer-kór kialakulásának kockázatát. Az iskolai végzettségnek pedig semmi köze ehhez: maga a szellemi tevékenység fontos, és minél tovább, annál jobb.

A tanuláshoz társas kapcsolatok is társulnak

A társas kapcsolatok viszont nemcsak az életminőséget, hanem az agy működését is befolyásolják. A kommunikáció olyan mentális folyamatokat indít el, mint a memória és a figyelem.

A tanulás a memória állandó edzése.