A targonca, anyagmozgatás kapcsán végezhető képzések fontossága

A targonca, anyagmozgatás kapcsán végezhető képzések fontossága

01111
A targonca, anyagmozgatás egy nagyon keresett szakma, amelynek gyakorlásához tanfolyam elvégzésére és engedély megszerzésére van szükség. A Magyarországon elvégezhető tanfolyamok országos és európai szinten is elismert engedélyt nyújtanak a résztvevőknek. A munkaerőpiacon a targonca, anyagmozgatás egyfajta hiányszakma, nagyon sok az ilyen jellegű álláshirdetés. De mi is az a targonca, illetve az anyagmozgatás?

Nagyon leegyszerűsítve a választ, tulajdonképpen több tonnás áruk, rakományok mozgatásáról van szó. Ez egy nagyon felelősségteljes szakma, hiszen például kamionok lepakolásakor és felpakolásakor nagyon oda kell figyelni a rakomány épségére. Éppen ezért szükséges a munkakör betöltéséhez külön jogosítvány, ami egy elméleti és gyakorlati tudás elsajátításában egyaránt fontos képzés elvégzéséhez kötött.

Ezeket a targonca tanfolyamokat úgy szervezik meg, hogy akár munkahely mellett is elvégezhetők legyenek. Nagyon sok az olyan eset, amikor egy cég fizeti a képzést. A targonca tanfolyam időtartama változó az elméleti és gyakorlati órák ütemezésétől függően, de akár két hónap alatt is elvégezhető. A jelentkezéshez csupán 8 általános iskolai végzettség és orvosi alkalmassági szükséges.