A targonca színes felhasználhatósága (1.rész)

A targonca színes felhasználhatósága (1.rész)

targonca felhasználhatósága
targonca a modern világ egyik legfontosabb ipari fejlesztése, és ma már elengedhetetlen eszköze a legtöbb iparágnak. Népszerűsége praktikusságában és hatékonyságában rejlik, hiszen nagy mennyiségű áru mozgatására képes fürgeségének köszönhetően rövid idő alatt. Ezáltal kis távolságokban, például egy raktárépület vagy telephely területén verhetetlen előnnyel bír.

Olyannyira keresett eszköz, hogy több, mint 150.000 új darabot adnak el belőle évente. A targonca használatával cégek ezrei képesek meglehetősen sok időt, pénzt és energiát megtakarítani, hiszen egy ilyen kis gépezet 20 ember munkáját végzi el egyetlen árumozgatással. A folytatásban lássunk néhány érdekességet a targoncák világából.
Elsőként máris itt egy tévhit, miszerint a targoncák balesetveszélyes eszközök. Számtalan videó kering az internet világában, melyekben kezdő targoncavezetők (vagy nagyon is tudatosak? – ki tudja…) raktárpolcok sorát borogatják össze egyetlen rossz mozdulattal. A nagy egészet nézve azonban ezen esetek száma elenyésző. Biztonsági előírások, súlykorlátozások, szabályrendszerek töltik meg a kézikönyveket, ami több aggodalomra adhatna okot, ám valójában az üzemi baleseteknek csupán 1%-át teszik ki a targoncabalesetek. Ha mégis történik valami, az biztos károkat okoz, ám kiválóan betanított, alázatos szakemberekkel és jó műszaki állapotú gépekkel nem jellemző.