A villamos energiával működő targoncák

A villamos energiával működő targoncák

a_villamos_energiaval_mukodo_targoncak-masolata

Az elektromos targoncák számos előnnyel büszkélkedhetnek, de persze mint minden másnak is, vannak hátráltató tényezőik is, melyek miatt jól át kell gondolnunk, hogy villamos energiával működő, vagy épp belső égésű motorral rendelkező gépjárművet szeretnénk-e vásárolni.

Az elektromos targoncák esetében az egyik legfontosabb megemlítendő tulajdonság, hogy környezetbarátok, hiszen nem károsítják üzemanyag égése által a levegőt. Emellett ezek a targoncák igen csendesek működés közben, illetve a hajtómotornak nincsen üresjárata. Sőt, amiért az ilyen targonca sofőrje nagyon szereti használni ezt a fajta járművet, hogy  nagyon jól gyorsul, és ezáltal gyors munkaműveleti váltásra és munkavégzésre alkalmas.

Az elektromos targoncák hátrányai közé tartozik, hogy akkumulátoros működése miatt annak töltöttségére mindig kellő figyelmet kell fordítani. Vagyis hajlamos a munkaidő végéhez közeledve az akkumulátor lemerülni és így a hatékonysága is visszaesik, ami a sofőr szemszögéből igencsak bosszantó tud lenni. Éppen ennek a kivédése érdekében egy plusz, feltöltött akkumulátor testközelben való tartását szokták javasolni a szakemberek főleg, ha pörgős, nyüzsgő nap vár a sofőrre és jelentős igénybevételnek lesz kitéve a targonca. Sőt, az ilyen jellegű targoncák akkumulátorának töltése is sok időt, körülbelül 6-8 órát vesz igénybe, amit csak munkaidő letelte után lehet alkalmazni, és ez is éppen eléggé behatárolja a targonca használatának idejét és módját. Arról nem is beszélve, hogy az elektromos targoncák feltöltéséhez külön berendezés szükséges, mely működés során hidrogént termel. Vagyis a balesetveszély elkerülése érdekében csakis jól szellőző helyeken történhet meg az akkumulátor feltöltése.

Viszont az is biztos, hogy zárt területeken történő anyag és árumozgatásra nincsen jobb az elektromos targoncáknál, hiszen eco és gyors munkavégzésre alkalmas.