Anyagmozgató gépkezelő kollégáink felkészítése a téli időszakra

Anyagmozgató gépkezelő kollégáink felkészítése a téli időszakra

cik11

A hidegebb hőmérsékletű hónapokban, amikor a hőmérő higanyszála akár nulla fok alá is kúszhat, nem mindegy, hogy hogyan használjuk, illetve készítjük fel az anyagmozgató gép parkunkat.

Az anyagmozgató gép helyes felkészítése mellett az azt üzemeltető kollégáinkra is gondolni kell. Az anyagmozgató gépek és az azokat kezelő kollégák az alábbi téli veszélyekkel kell, hogy szembe nézzenek: hó és/ vagy jég a használat területén, nedves és/ vagy csúszós körülmények, hideg és/ vagy erős szél, illetve korlátozott láthatóság.

A korlátozott láthatóság leginkább a hamarabb beköszöntő esti szürkület és sötétség miatt sokkal több munkaórát érint, mint például nyáron. Az anyagmozgató gépek kezelőinek megfelelő ruhát kell viselniük, hogy hogy megvédje őket az erős széltől, esőtől a szabad ég alatti munkavégzés során. Ha szükséges, az alábbi speciális öltözéket biztosítsuk munkavállalóink számára: víz- és szélálló kabát és nadrág, polár pulóver, vízálló és meleg kesztyű és sapka, és megfelelő funkcionális aláöltözet. Ezen felül nagyon fontos, hogy minden látható ruhadarab fényvisszaverő legyen, fényvisszaverő szalaggal legyen ellátva, hogy a gépek kezelői jól észrevehetők legyenek a korlátozott látási viszonyok alatt is.