Biztonság a raktárakban (2. rész)

Biztonság a raktárakban (2. rész)

shutterstock_454264585 (1)
A targoncavezetők és az áruk védelme után nézzük meg, hogy milyen egyéb biztonsági kérdésekkel kell foglalkoznia egy cégnek.

A következő pont magának a raktárnak a védelme. A raktárterületen található állványokat rendszeresen felül kell vizsgálni (ez igaz magukra a targoncákra is), hogy a megfelelő műszaki állapotban vannak-e. A vizsgálat sikerességéről bizonyítványt kap a cég. Ezt kötelező elvégeztetni minden raktárban, hiszen egy hibás állvány felborulása vagy leszakadása végzetes következményekkel járhat.

Végül pedig rendkívül fontos maguknak a targoncáknak a védelme. Ezek a munkaeszközök, főleg, ha a korábban említett modern technológiákkal és biztonsági elemekkel vannak ellátva, komoly értékkel bírnak. Az állványzaton kívül a targoncákat is rendszeresen át kell vizsgálni. Vannak napi szintű vizsgálatok, amiket a targoncavezetőnek kell elvégeznie a műszak elején, és a vannak nagyobb időközönként időszerű, részletesebb vizsgálatok is.

A targoncákba ma már szerelhető olyan ütközésfigyelő rendszer, amit csak be kell állítani, hogyan viselkedjen a gép egy esetleges ütközés során. Az ütközésről minden adat eltárolódik a gép memóriájában, így az utólagos elemzésükkel csökkenteni lehet a jövőbeli balesetek számát és a targoncavezető testi épsége is nagyobb biztonságban van.