Egészségügyi alkalmasság a nehézgépkezelők között

Egészségügyi alkalmasság a nehézgépkezelők között

vizsgalat-nagy

Minden szakmában vannak olyan elvárások, melyek teljes körű teljesítése esetén lehet csak elvégezni a munkát, és persze nincs ez másként a nehézgépkezelők, targoncavezetők és villástargonca vezetők körében sem.

Éppen ezért a legtöbb oktatással és továbbképzéssel foglalkozó intézet már a tanfolyamra való jelentkezéskor bekéri leendő tanulóitól az egészségügyi alkalmassági vizsgálat eredményét, de ha akkor még nem is tudják azt átadni vagy bemutatni, néhány héten belül ezt haladéktalanul teljesíteniük kell.
Miért olyan fontos minél előbb átadni az egészségügyi alkalmassági igazolást?

Mert ezen igazolás hiányában bármelyik tanfolyam elvégzése, legyen az targoncavezető vagy emelőgépkezelő (nehézgépkezelő) nem engedélyezhető.
Milyen orvoshoz lehet a fordulni az egészségügyi alkalmassági vizsgálat elvégzése céljából?

Csakis olyan orvosok, illetve magánrendelők szakemberei kereshetőek fel ezen okból, akik végeznek a vállalatok számára foglalkoztatás-egészségügyi szolgáltatásokat is, így kiadhatják a megvizsgált személy részére a targoncavezető tanfolyamhoz szükséges alkalmassági igazolást. Ilyenek lehetnek üzemorvosok, vagy más munka alkalmassági vizsgálatokat elvégző szakrendelők.

Az egészségügyi alkalmassági vizsgálat során elsősorban a nyak, a törzs és az egyes végtagok mozgásképességét vizsgálják, valamint mindkét szem éleslátása és a fülek megfelelő hallóképessége kerül górcső alá. A kizáró okok közé az epilepszia tartozik, viszont, ha érvényes vezetői jogosítvány birtokosa a beteg, akkor a betegség kismértékű és állandó orvosi felülvizsgálata mellett lehet targoncavezető a megvizsgált személy. Mindemellett fontos, hogy ne csak fizikailag, hanem szellemileg és érzelmileg is egészséges, beszámítható és megbízható személy legyen a targoncavezető, valamint kellő intelligenciával is rendelkezzen


Vissza a cikkekhez...


Ne maradjon le Ön sem

Kedvezmények, információk, csak pár kattintásra. Tanfolyamaink kihelyezett formában is elérhetők.

Mi sem szeretjuk a spam-et. Adataid biztonságban vannak.