Elektromos targoncák használatának előnye

Elektromos targoncák használatának előnye

targoncaval-torteno-biztonsagos-kozlekedes-es-munkavegzes-2
Ha a targoncákat aszerint szeretnénk csoportosítani, hogy milyen a meghajtásuk, három típust különböztethetünk meg. Beszélhetünk gázüzemű, dízel és elektromos targoncákról. A targonca jogosítvány mindegyik fajta gépezet vezetésére feljogosít, ilyen képesítéssel lehetőség van gyalogkíséretű, vezetőállásos és vezetőüléses targonca irányítására is.

Az elektromos targoncákat bárhol lehet alkalmazni, de leggyakrabban a zárt létesítményekben célszerű a használatuk. Amíg a zárt légterű raktárakban életveszélyessé válhat a gázüzemű és dízel targoncák vezetése, addig az elektromos targoncákkal történő szállítás akár egész nap is megvalósulhat. Tehát, annak köszönhetően, hogy nincs káros anyag kibocsátása, igen közkedvelt árumozgató berendezésről van szó. Arról nem is beszélve, hogy az elektromos targonca szélsőséges körülmények között is képesek fennakadás nélkül működni, éppen ezért is szokták előszeretettel, például hűtőházak területén használni.

Targoncák elektromos változata már minden gépcsoportban megtalálhatóak, tehát akár vezetőállásos, illetve -üléses és gyalogkíséretű, sőt még utazóplatformos targoncák esetében is választhatunk ilyen meghajtású gépezetet. Ha pedig a költséghatékonyság szempontjából szeretnénk járművet választani, az elektromos targoncával megint csak nem nyúlhatunk mellé. Amellett, hogy kevesebb energiát fogyaszt, egy év alatt még ritkábban is igényel karbantartást, mint más meghajtással működő társai.