Hasznos tippek targoncák téli használatára

Hasznos tippek targoncák téli használatára

cik22

 

Téli, hideg időben történő targonca használata előtt hagyjuk a targoncát felmelegedni. Hasonlóan ahhoz, amikor autónk motorját járatjuk pár percig indulás előtt, a targonca használata előtt is célszerű várni kicsit, hogy legyen ideje felmelegedni. Ha így járunk el a targonca használata előtt, akkor csökken az égéshez és átvitelhez kapcsolódó problémák előfordulásának esélye.

A targonca tulajdonosai, kezelői ügyeljenek arra, hogy a megfelelő mennyiségű fagyállószert használják. A fagyálló készítmény használata biztosítja, hogy a targonca motorjának hűtőfolyadéka ne fagyjon meg és ne akadályozza a hűtőfolyadék rendszert.

A szabadban történő munkavégzés megkezdése előtt a dolgozónak figyelembe kell vennie az adott időjárási viszonyokat és ennek megfelelően kell beállítania és ellenőriznie a gépet. A hóban vagy jégen üzemelő targoncákhoz speciális targonca láncok telepíthetők, amelyek extra tapadást biztosítanak. A kedvezőtlen időjárás alatt fokozottan ügyeljünk a biztonságra és legyünk körültekintőbbek. Használjuk a gépet lassan a csúszós úton, ellenőrizzük, hogy minden világítás és jelzőfény működjön.