Kanalas rakodógépek alkalmazása

Kanalas rakodógépek alkalmazása

kanalas-rakodogepek-alkalmazasa

A kanalas rakodógépek leginkább az ömlesztett anyagok szállítására használandók, melyek szakaszos működésű, önműködő járművek. Hidraulikus erőátvitellel működtetett kanalak segítik a munkát, és leginkább az iparban, illetve kikötők és erőművek területein használják őket.

Azáltal, hogy a kanalas rakodógépek óránként 3400 tonna rakomány mozgatására is képesek, hihetetlen segítséget jelentenek. Szén, bauxit, mészkő, acél és más fémek emelésére és átrakodására használják, hiszen más járművek nem képesek ekkora teljesítményre.

A ma használt kanalas rakodógépek többsége a 80-as években épült és még ma is hatékony általuk a munkavégzés. Viszont az elektronikai alkatrészek lassan működésük végéhez érnek, míg a mechanikai részek még hosszú éveken át hibátlanul, némi olajozást igényelve használhatóak. Az elmúlt évek során megépített kanalas rakodógépek korszerű, digitális mikroprocesszorral vannak ellátni, aminek hála sokkal pontosabb és biztonságosabb a munkavégzés, sőt, a berendezés teljesítménye is növekedett. Minden üzemeltetési adat pontosan beállítható rajtuk, és ezáltal az egész kanalas rakodógép által végzett munka nyomon követhető és bármikor módosítható, kontrollálható. Az állásidő lerövidült a régi berendezésekhez képest, hiszen sokkal kevesebb időbe telik az elemek le és felrakása, cseréje. Sőt a számítógépes vezérlés jelzést is tud küldeni a használónak, ha valamelyik alkatrésszel probléma lenne, így magát a karbantartást is elősegíti és gyorsítja.