Közlekedési tanfolyam a biztonságos vezetésért!

Közlekedési tanfolyam a biztonságos vezetésért!

High-school-students-in-classroom-Shutterstock-800x430
Gyerekként mindig arról álmodoztunk, hogy ha felnövünk milyen autónk lesz, milyen lesz a színe, milyen lesz a márkája, hová fogunk utazni vele. Alig vártuk a nagykorúsítást, hogy megszerezhessük a forgalmi engedélyt.
Ez ma sincs másképpen. A fiatalok, ahogyan betöltik a 18 évet első útjuk a közlekedési tanfolyamhoz vezet. Maga a közlekedési tanfolyam nagyon tág fogalom, ezen belül beszélhetünk közúti közlekedésről, vagy akár légiközlekedésről. De most maradjuk a közutakon, ne menjünk a levegőbe. A sikeres közlekedési tanfolyam elvégzése maga után vonja a jogosítvány megszerzését, ellenben bizonyítani kell, hogy a közlekedési alapismeretek tudatában vagyunk és ezt a gyakorlatban is megfelelően tudjuk alkalmazni.

Ahhoz, hogy balesetmentesen tudjunk közlekedni, nem elegendő a KRESZ szabályokat alaposan ismerni, gyakorlatra van a legnagyobb szükség. Azt tartják, hogy ha van a hátad mögött levezetve 10 ezer kilométer, akkor már nem számítasz kezdő sofőrnek. A közlekedési tanfolyam kezdetekor minden aprónak tűnő feladatot, gyakorlati helyzetet vegyünk komolyan, mert ezek mind elősegítik a jó vezetői készségünk kifejlesztését. A legfontosabb, hogy bátran, merészen és kitartóan álljunk hozzá.