Megváltozott igények a raktározásban

Megváltozott igények a raktározásban

factory-man-planks-1797415
Az elmúlt évek robbanásszerű növekedést mutattak az online vásárlás terén. Sok cég drága, frekventált helyen lévő üzlethelységek bérlése helyett ma már inkább online áruházat üzemeltet. Ez esetben, hely szempontból csak egy raktárépületet kell fenntartania, illetve szükséges gépparkkal kell rendelkezni, amihez targoncák és egyéb nehézgépek tartoznak.

Mivel véges a nagyvárosok agglomerációiban lévő ipari parkok befogadóképessége is, a praktikusság és helytakarékosság szempontjából a raktárak kisebb területen helyezkednek el, ellenben magasabb belmagasságban lehet az árutömegeket elhelyezni. Így egyrészt a hely miatt sokkal kompaktabb módon kell rendszerezni és pakolni, másrészt minden résznek könnyedén hozzáférhetőnek kell lennie, bármilyen termékre is érkezik rendelés az árupalettáról.
Az új generációs targoncák éppen ezekhez a megváltozott körülményekhez lettek kifejlesztve méretileg, teljesítményben és precízségben egyaránt. Ezen targoncák kiválósága, többek között, abban is rejlik, hogy már akár 17 méter magasságban is képesek pontosan beilleszteni az áruval teli raklapokat.