Mezőgazdasági gépek karbantartása

germain-gep-mezogazdasagi-gepek1

Tavasszal a természettel együtt a mezőgazdaság is újraéled, sokasodik a munka és teendő a földeken, főleg most, a koronavírussal együtt járó karantént követően. A téli pihenő és üresjárat után egyre több mezőgazdasági gépek láthatók a szabadban. De vajon a traktorok és egyéb mezőgazdasági szerszámok, illetve felszerelések készen állnak-e a használatra?

A mezőgazdasági gépek karbantartásánál is van néhány szempont, amit érdemes figyelembe venni. Mielőtt a mezőgazdasági gépek újra napi szinten használatba kerülnek, takarítsuk, tisztítsuk le őket és alaposan nézzük át. Ne mismásoljuk el a szezon előtti biztonsági ellenőrzést. A hosszú téli hónapok után feltétlenül végezzük el a szükséges beállításokat, rögzítéseket és kenéseket, mielőtt újra munkára fogjuk a gépeket.

Vegyük elő a mezőgazdasági gépek használati kézikönyvét és a legjobb, ha az alapján haladunk lépésről lépésre, hogy felkészítsük a gépeinket a biztonságos használatra. Ilyenkor elő jöhetnek olyan hibák és problémák, amiket még a beindítás előtt orvosolni kell.

Vegyük figyelembe a különböző mezőgazdasági gépek karbantartási ciklusát is. Ellenőrizzük az akkumulátor töltöttségi szintjét, valamit az elektromos berendezések, kiegészítők üzemképességét is. Győződjünk meg róla, hogy a gyújtás és a kipufogó rendszer, valamint a fékek, tengelykapcsolók is működőképesek és jó állapotban vannak-e.


Vissza a cikkekhez...


Ne maradjon le Ön sem

Kedvezmények, információk, csak pár kattintásra. Tanfolyamaink kihelyezett formában is elérhetők.

Mi sem szeretjuk a spam-et. Adataid biztonságban vannak.