Mi lesz a jövőben az OKJ tanfolyamokkal?

Mi lesz a jövőben az OKJ tanfolyamokkal?

asdasd

Mint az köztudott, az OKJ-s oktatási rendszer komoly átalakulása zajlik éppen. Az Országos Képzési Jegyzéket a Szakmajegyzék váltotta fel. Ezért év végén számos, a hallgatók körében népszerű képzés utoljára indult el, hiszen sok megszűnésre kerül, és nem indul már az újévben.

Összesen 174 alapszakma közül lehet majd 2021-től választani, aki ilyenformán szeretné bővíteni a tudását. Sok,  korábban OKJ-s keretek között is elsajátítható szakma a jövőben már csak iskolarendszerű képzésben szerezhető meg. Az OKJ-s oktatási rendszer egyik nagy előnye pedig éppen az volt, hogy a hallgatóknak nem kellett egy, maximum két évnél tovább tanulniuk. Iskolarendszerben ez akár 5 évig is elhúzódhat, amely sokaknak a munka mellett egyáltalán nem fér bele az életébe.

Mint minden változás és átalakulás kezdetén az OKJ-s oktatási rendszer módosításakor is sok a kérdés a hallgatók részéről, amit az intézmény igyekszik a rendelkezésére álló hiteles információk és legjobb tudása szerint megválaszolni.

A megnövekedett érdeklődés azonban nagyon leterheli az ügyfélszolgálatot, ezért kérjük legyenek türelmesek, mert lehet, hogy csak pár nap elteltével érkezik meg a választ a kérdéseinkre. A honlapot folyamatosan aktualizáljuk a jelenleg is OKJ-s oktatási rendszer keretein belül elérhető és teljesíthető képzésekkel és tanfolyamokkal kapcsolatos információkat.

Ha nem szeretnénk lemaradni a legfrissebb információkról, akkor pedig iratkozzunk fel a hírlevélre az oldalon, hogy elsőként értesülhessünk az új hírekről, képzéseket érintő változásokról.