Mi tartozik egy tartályvizsgáló feladatai közé?

Mi tartozik egy tartályvizsgáló feladatai közé?

asdasd

Tartályvizsgáló csak 25. életévét betöltött személy lehet, vagyis a tartályvizsgáló képzést nem kezdheti el ennél fiatalabb személy. Ebből is látszik, hogy komoly és felelősségteljes munkakörről van szó, amihez még speciális alkalmassági igazolás is szükséges.

Illetve, ha valaki meg is szerzi a sikeres vizsgabizonyítványát, az csak 5 évig érvényes, utána fel kell frissítenie tudását, hogy újra érvényesítse a képzettségét igazoló dokumentumot.

De mit is csinál pontosan egy tartályvizsgáló? Mi tartozik a főbb feladatai közé? Egy tartályvizsgáló fő feladata értelemszerűen a tárolótartályok átvizsgálása. Ezen feladatok közé tartozik többek között például az időszakos szerkezeti vizsgálatok, és a tömörségi próba.

Továbbá a tárolótartályok csővezetékeinek, szerelvényeinek, tartozékainak ellenőrzése.

A tartályvizsgálóra bíznak olyan lényeges feladatokat is ezeken felül, mint a vizsgálati módszerek, és technológiák meghatározása és jóváhagyása.

Emellett rendszerezi, értékeli és dokumentálja a vizsgálati eredményeket, jegyzőkönyvet készít.

Már ebből a felsorolásból is leszűrhető, hogy komoly felelősség hárul egy tartályvizsgálóra, ezért egy ilyen képzést csak olyan személynek ajánlunk, aki komolyan érdeklődik eziránt a terület iránt és van már szakirányú felsőfokú műszaki végzettsége és megfelelő szakmai tapasztalata hozzá.