Miben más a Linde targonca? (I. rész)

Miben más a Linde targonca? (I. rész)

Linde_main
Ha kell, ez a típusú targonca csak egy milimétert gurul a targonca, és ugyanilyen pontossággal rögzíthető is, emelkedőkön vagy akár felületek szélein „egyensúlyozva”, anélkül, hogy a fent említett akár csak 1 miliméterre is megbillenne.

Tesztelések, összehasonlítások sora bizonyította, hogy egy Linde targonca tud olyat, amit más gyártók gépei nem, vagy csak jóval pontatlanabbul, lassabban, nem ennyire biztonságosan. A fent említett egyedi tulajdonságok a Linde által kifejlesztett egyedülálló hajtásrendszernek köszönhetők, amelynél hajtás közben hidraulikus olajvezetékekben áramlik az olaj, a menetpedálokkal lehet szabályozni az olajnyomást. Ezáltal könnyedebb és finomabb a pedálok mozgása használat közben, ami precízebb, gördülékenyebb és hatékonyabb munkavégzést tesz lehetővé. A targoncában két pedál található, hátra és előremenetért felelnek külön, ám előremenetben a másik pedál felemelkedik ennek a hidrosztatikus elvnek köszönhetően, és hátramenetben fordítva. Ettől a váltott mozgástól fürgébb, hatékonyabb a targonca, pontosabban és gyorsabban lehet vele irányt és sebességet váltani.

A targonca rázkódásmentes, egyenletes fékezése szintén ennek az egyedi rendszernek köszönhető. Álló helyzetben teljesen lefékezhető, és stabilan tartja a helyzetét akkor is, ha kerekei éppen egy rámpa szélén billegnének. Olyannyira stabil ez az olajnyomásos fékezőrendszer, hogy rögzítés után a vezető akár ki is szállhat a gépből.