Miben más a Linde targonca? (II. rész)

Miben más a Linde targonca? (II. rész)

linde
Már közel 30 éve szabályozzák Európában a targoncavezetők védelme érdekében a villástargoncák vibrációs hatásait, lengés- és rezgéscsillapítását. Bizonyított tény ugyanis, hogy a targonca által felvett és kibocsájtott rezgés rendszeres munkavégzés mellett maradandó egészségkárosító hatással bír. Villástargoncák típusától függően más irányból származó erővel, de tulajdonképpen „szétrázza” a vezetőt munka közben.

A Linde már akkoriban is, erre a problémára is egyedi technológiával tudott válaszolni. A Linde villástargonca gyártmányok ugyanis minden talajviszonyokból adódó rezgést felfognak, és csillapítanak. Először is,mert a villástargonca eleve rezgéscsillapított módon van összekapcsolva a hajtóműtengellyel és az emelőművel, másodsorban a kormányzott tengely is rezgéscsillapítottan kapcsolt. Végül pedig maguk a döntő munkahengerek is hasonlóképpen lettek rögzítve.

Pontos mérések és tesztek sora bizonyította, hogy a Linde magasabb sebesség és nagyobb leterheltség mellett is képes a megengedett határértékeken belül tartani a rezgésszintet, ezáltal komfortosabbá és biztonságosabbá tenni a targoncavezetők munkavégzését. Bár ez a fejlesztés is már 10 éves, ám egy újabb kitűnő példa arra, az előző bejegyzésben említett hidrosztatikus rendszer mellett, ami egyedivé  és versenytársaival szemben kiválóbbá tette és teszi a Linde targoncákat.