Miért fontos az ISO?

Miért fontos az ISO?

A nemzetközi szabványok számos okból fontosak. Alkalmazása garancia a potenciális és jelenlegi ügyfelek számára, hogy egy vállalkozás megbízható és minden követelménynek teljes mértékben megfelel.

A nemzetközi szabványok segítenek fenntartani az egyenlő feltételeket, az egységességet és a minőséget az iparágak és nemzetek között.

Mi az ISO tanúsítvány? 

Az ISO-tanúsítvány tanúsítja, hogy egy irányítási rendszer, gyártási folyamat, szolgáltatás vagy dokumentációs eljárás megfelel a szabványosítási és minőségbiztosítási követelményeknek. Az ISO ( International Organisation for Standardization ) egy független, nem kormányzati, nemzetközi szervezet, amely szabványokat dolgoz ki a termékek, szolgáltatások és rendszerek minőségének, biztonságának és hatékonyságának biztosítására.

ISO-tanúsítványok az ipar számos területén léteznek, az energiagazdálkodástól és a társadalmi felelősségvállalástól kezdve az orvosi eszközökig és az energiamenedzsmentig. ISO szabványok vannak érvényben a következetesség biztosítása érdekében. Minden tanúsítványnak külön szabványai és kritériumai vannak, és számszerűen vannak besorolva.

Minden ISO-audit különböző követelményeket ellenőriz, de végső soron mindegyik a vállalkozás sikeres működését teszteli.