Miért hasznosak a szakmai tanfolyamok és a továbbképzések?

Miért hasznosak a szakmai tanfolyamok és a továbbképzések?

Ahhoz, hogy felvehessük a versenyt a fiatalabb generációval, fontos a fejlődés nyomon követése a munka világában és ezzel együtt kompetenciák rendszeres frissítése a munkaerő-piaci igényeknek megfelelően.

Az egyszer megszerzett tudás poggyásza nemcsak elavul, hanem el is felejthető és elveszhet

Az emberi memória mennyisége nem korlátlan: a ritkán használt adatok fokozatosan törlődnek az újabb információk terhelése alatt. Új ismeretek elsajátításának a legjobb módja a szakmai tanfolyamok és továbbképzések. A tanulás elengedhetetlen ahhoz, hogy versenyképesek maradjunk a munkaerőpiacon, vagy akár irányt is váltsunk. Legyünk azonban óvatosak döntésünknek megfontoltnak kell lennie, és összhangban kell lennie a munka világának valóságával.

Ha új állásra vagy magasabb pozícióra jelentkezünk, valószínűleg nagyobb esélyünk van arra, hogy technikai tudásunkkal eljussunk az álláshoz, mint másnak, aki kevésbé képzett.

Ugyanakkor célzott továbbképzésekkel, vagy szakmai tanfolyamok elvégzésével azt is megmutathatjuk, hogy motiváltak vagyunk a továbbfejlődésre, és nem egyszerűen csak a jelenlegi tudásszintünkön akarunk megmaradni. Ez vonzó a munkaadók számára, mert biztosak lehetnek abban, hogy szívesen alkalmazkodunk és teszünk is azért, hogy megfeleljünk a követelményeknek.

Ez magasabb beosztást és gyakran jobb fizetést is jelenthet 

Ha radikálisan szeretnénk változtatni pályánkon, a szakképzés az egyik eszköz ennek elérésére. Az ilyen döntést is alaposan meg kell fontolnunk munkaerő-piaci esélyeink és biztonságunk érdekében.