Nehézgép-üzemeltetői készségek és kompetenciák

asd

Egy nehézgépkezelő tanfolyam elméleti és gyakorlati képzésén való részvétel még önmagában nem jelenti azt, hogy kiváló nehézgépkezelő munkatárs válik belőlünk. A hivatalos képzésen megszerzett vizsgán és a különböző engedélyen felül egy nehézgépkezelő munkatárs munkáját bizonyos egyéb készségek birtoklása segíthet abban, hogy sikeres legyen ebben a munkakörben.

Ebben  bejegyzésünkben összeszedtük, hogy a nehézgépkezelő tanfolyam sikeres abszolválásán felül mik is ezek a készségek képességek, amikre szükségünk lehet a munkánk során.

Ezekkel a nagy munkagépekkel sokszor szűk helyeken kell lavírozni, ezért a kéz és láb megfelelő koordinációja igen fontos. Ha remekül össze tudod hangolni a kezeid és lábaid mozgását, akkor már szinte nyert ügyed van.

Érteni kell továbbá a különböző mérőeszközökhöz és tárcsákhoz is, ismerni kell a mutatókat, hogy szükség esetén tudjuk módosítani azokat.

Bár vezetni egyedül vezetünk, de fontos a csapatmunka is, az egymásra, többi kollégára való figyelem a munkavégzés során. Az adott területen dolgozók összehangolt munkája szükséges ahhoz, hogy gyorsan és eredményesen végezzük a ránk bízott feladatokat.

Végezetül bármilyen nehéz gép vagy berendezés üzemeltetőjének képesnek kell lennie észlelni és szükség esetén kijavítani a működési problémákat.


Vissza a cikkekhez...


Ne maradjon le Ön sem

Kedvezmények, információk, csak pár kattintásra. Tanfolyamaink kihelyezett formában is elérhetők.

Mi sem szeretjuk a spam-et. Adataid biztonságban vannak.