Népszerű tehergépjármű típusok áruszállításhoz

Népszerű tehergépjármű típusok áruszállításhoz

tatra-phoenix-euro6_10x10_1-way-tipper_02

Minden áruszállításra alkalmas teherautó különböző paraméterekkel és egyedi képességekkel rendelkezik. Ahhoz, hogy el tudjuk dönteni vállalkozásunk számára melyik a legmegfelelőbb szállítási eszköz, érdemes megismerni a teherautók különféle típusait.Ebben a bejegyzésünkben három népszerű típus rövid ismertetőjével kívánunk a segítségére lenni.

A félpótkocsis teherautók az egyik legnépszerűbb típusú teherautók. Népszerűségük abban rejlik, hogy a legtöbb szállítási igényt képesek kiszolgálni. A félpótkocsis teherautók teherbírása akár 24 000 kg is lehet és ez a típusú teherautó raklapos rakomány szállítására is alkalmas.

Az egyenes teherautó a rakományt ugyan azon az álvázon szállítja, amelyen a vezetőfülke és a hajtómű is található. Míg a félpótkocsis változatot hátulról, oldalról és felülről is fel lehet rakodni, az egyenes típusú teherautót csak hátulról lehet megpakolni. Általában bútorok szállítására, költözéshez és teherfuvarozáshoz használják.

A hátsó emelő targoncával rendelkező teherautókat leginkább disztribúciós szállításra használják. Ez a targoncás típus egy emelő mechanizmussal rendelkezik, amely megkönnyíti az áruk berakodását. Típustól függően a maximális súlya 511-2000 kg lehet.