Szárazföldi szállítás típusai

Szárazföldi szállítás típusai

Truck on the road. 3d render and illustration.

Ha a szárazföldi szállításra gondolunk, az igazság az, hogy a targoncával történő árumozgatás már csak szinte a szárazföldön történő szállítás jéghegyének a csúcsa. A targoncákon kívül nagyon sok egyéb szállítóeszköz és munkagép szükséges ahhoz, hogy az áruk és termékek eljussanak a kiindulási ponttól a végpontig, ami sok esetben az emberek saját otthonát jelenti.

 

A modern technológia lehetővé tette az emberi erő növelését, és a szállítási módok lehetőségei is sokat változtak. A gépek ereje és gyorsasága nagyban megkönnyíti, hogy a logisztika és szállítás gördülékenyebb legyen, de nem szabad megfeledkeznünk a gépekkel dolgozó emberek munkájáról sem.

 

A szárazföldi szállítás típusok közül ebben a bejegyzésben csak azokra fókuszálunk, amik áruk szállítására alkalmasak. A legelterjedtebb szárazföldi szállító eszközök a mozdonyok és a vasúti vagonok, amelyek előnye az, hogy kötött pályán mozognak, így valamivel gyorsabb rajtuk a szállítás, mint a közutakon.

 

Nagy mennyiségű áru szállítására kamionokat használnak. A kamion egy olyan szállítóeszköz, amelynek belső kialakítása több féle lehet, attól függően, hogy milyen termékeket szállítanak benne. Például a hűtést igénylő áruk szállítására speciális hűtőkocsis kamionokat használnak. És ezek mellett számtalan kisebb méretű teherautó, ponyvás kocsi, utánfutó, sőt terepjáró is segítheti az áru szállítását, mennyiségtől és az adott terepviszonyoktól függően.