Targonca karbantartása

Targonca karbantartása

 

 

2016.03.31_3 másolata

Minden targoncavezetőnek olyan szaktudással és tapasztalattal kell rendelkeznie, hogy ránézésre is tudják, pontosan milyen állapotban is van az előttük álló targonca, vagy más nehézgép.

Egy targonca minden nap nehéz emelő és szállító munkát végez, ezáltal folyamatos, nagyfokú amortizációnak van kitéve. Annak érdekében, hogy mindig biztonságos legyen a használata, folyamatos állapotfelmérést kell alkalmazni, hogy ha bármilyen eltérés tapasztalható, azt egyből észrevegye a használója, és minél előbb lehessen ellene tenni, ki lehessen javítani. Ez lehet akármilyen alkatrészbeli torzulás vagy hiány, olajcsöpögés vagy súlyosabb, szembetűnőbb probléma felmerülése. De ki kell térni a kiegészítő alkatrészek és kellékek állapotára is, mint például az ülés, a biztonsági öv állapota, a figyelmeztető feliratok és csíkok megjelenítése. Emellett minden targoncának rendelkeznie kell saját teherbírási táblával, mely tartalmazza a targonca súlyát, a teherbírását, rakományának maximális súlyát.

Ha bármilyen hiányosságot, problémát vagy rendellenességet felfedez a targoncavezető, és nem történik meg annak a kijavítása, akkor egyaránt felelősségre vonható a munkáltató és a munkavállaló is.