Targoncára szerelhető adapterek (1. rész)

Targoncára szerelhető adapterek (1. rész)

targoncara-szerelheto-adapterek

Számos adapter típus szerelhető egy targoncára, melyek nagy tömegű rakományok szállításában, felemelésében és lerakásában segítenek.

Az egyik ilyen adatper a bálafogó, ami egytől három tonnás teherbírású kivitelben készül és leginkább papír, gyapot, dohány és más bálák szállítására használják. A targonca adapter fogópofáinak felülete lehet tüskés fűrészfogas, bordázott köracél vagy épp gumi, attól függően, hogy mihez használnák.

A tekercsfogó alumínium, papír, acél és textil tekercsek mozgatására alkalmas adapter, amit több kivitelben is készítenek. Ilyen például a fix vagy a jobbra és balra 360 fokot fordítható típusok, illetve az előre buktatható változat is közkedvelt a logisztikai központok számára. Fél tonnától egészen három tonnáig terhelhető, és sima, gumírozott, valamint fémfelszórt fogópofával vásárolható meg ez a targonca típus.

A hordófogó adapter hasonlóan a tekercsfogóhoz, fix és forgatható, valamint buktatható kivitelben is megtalálható. Van paláston fogó és peremen csípő változata is, de bármelyiket is választjuk, mindegyik egy és két hordó megfogására alkalmas. Az ilyen adapterrel felszerelt targonca zsír, olaj, festék és benzint tartalmazó hordók megfogására és átszállítására alkalmas.

A beton és téglafogó egy olyan adapter, ami tégla, betonelemek és minden, oldalfalakkal rendelkező termék megfogására és szállítására alkalmas. Fogópofái önbeállóak és a targonca villájára vagy az autódaru horogszerkezetére szerelhetőek.