Targoncára szerelhető adapterek (2. rész)

Targoncára szerelhető adapterek (2. rész)

targoncara-szerelheto-adapterek-2

Előző blogunkat folytatva, nézzük meg közelebbről a darugémet, mely egy targoncára ugyancsak könnyedén felszerelhető adapter. Egy darugém a villakocsira vagy magára a villára erősíthető fel, melynek hosszúsága mechanikusan és hidraulikusan is állítható. Darugém használata esetén a targonca terhelhetősége változik, melyről mindig a gémszáron található ismertető nyújt információt.

A darugém mellett használhatnak kanalat is, ami leginkább porszerű, szemcsés és granulált vagy épp ömlesztett áru rakodására és szállítására alkalmas. Több féle méretben készül, mint például a 0,5 és az 1,5 m3-es kivitel, de bármekkora is legyen, a targonca villájára, illetve villakocsijára szerelhető fel. Mozgatásáért a hidraulika felelős, de a villára erősített típus csak mechanikusan üríthető.

A kartondoboz fogó egy igen hasznos targonca adapter, mely leginkább műszaki cikkek pakolására és szállítására alkalmas. Ilyen például egy televízió, egy hűtő vagy egy tűzhely, melyeket sérülés nélkül, gyorsan és biztonságosan, saját kartondobozukban lehet rakodni.

Az utolsó, leginkább használt targonca adapter a konténerürítő névre hallgat, ami több méretben vásárolható meg. Lehetőség van 1-től 3 tonnás kivitel választására is, melyek két féle módon csatlakoztathatóak a targoncához. Az első módszer szerint a konténerek alá villapapucsokat hegesztenek, és azok segítségével válik megemelhetővé a konténer. A másik lehetőség, hogy oldalpofás szorítóval történik az emelés és a szállítás. Ha a folyadékkal, félkész áruval vagy épp ömlesztett, illetve darabos áruval van tele a targonca, akkor a szállítása és ürítése sokkal egyszerűbb ezzel az adapterrel.