Targoncavezetők speciális vizsga kérdései

Targoncavezetők speciális vizsga kérdései

Closeup of business woman making notes in document

Mielőtt kézbe vehetnénk a hivatalos targoncavezető bizonyítványunkat, előtte szóban és gyakorlatban is bizonyítanunk kell, hogy a targoncavezető tanfolyam alatt leadott tananyag a kisujjunkban van.

A szóbeli vizsgán a vizsgabizottság tagjai előtt kell húznunk egy tételt, amelynek a és b része van. A kérdésekre a választ rövid kidolgozási idő után szóban kell elmondanunk. A kérdések persze nem teljesen ismeretlenek, természetesen a targoncavezető tanfolyam alkalmain mindegyik témakörről szó esik. Ilyen például a munkavédelemmel kapcsolatos információk és tudnivalók, ami fontos részét képezi a targoncával végzett munkának. Például, hogy az egyes munkahelyi balesetek hogyan kerülhetők el, vagy, hogy milyen munkavédelmi eszközöket használunk targoncával való munkavégzés közben.

A jövőbeli targoncavezető kollégáknak tudniuk kell, hogy milyen targoncák vannak és azoknak mik a különböző jellemzőik. Hogy a gépkezelői munkakör betöltésének milyen feltételei vannak, vagy például hogy hogyan történhet személyek emelése targoncával. Érdemes tehát a tételek kérdéseit kidolgoznunk, megtanulnunk és utána többször is felmondanunk otthon a vizsga előtt. Puskázni tilos és nem is érdemes, hiszen az a cél, hogy a szaktudásunk pontos és alapos legyen.


Vissza a cikkekhez...


Ne maradjon le Ön sem

Kedvezmények, információk, csak pár kattintásra. Tanfolyamaink kihelyezett formában is elérhetők.

Mi sem szeretjuk a spam-et. Adataid biztonságban vannak.