Újítsuk meg szakmai ismereteinket

Újítsuk meg szakmai ismereteinket

2209_1

Szakmai tudásunk és ismereteink frissítése és megújítása is szükséges, ha hatékonyan szeretnénk maradni a munkánkban. Különösen az új technológiák fejlődésével, a bevált szakmai ismeretek és megoldások már nem állandóak, hanem gyakran csak átmenetiek. Kétségtelen, hogy amit a legtöbb felnőtt az iskolában vagy a főiskolán tanult, az mára már elavulttá vált. A tudás elavulása mindannyiunkat érint, de hatással van a vállalkozásokra is.

Szakmai életünk során folyamatosan frissíteni kell tudásunkat

Ahhoz, hogy ez az ismeretszerzés eredményes legyen, jobb a rendszeres tanulás mellett dönteni, mivel a régen tanult ismeretek elavulása egyre gyorsabban mutatkozik meg a jelenlegi vagy jövőbeni szakmai tevékenységeknél.

Hogy mindig napra készek legyünk

Számos tanulási, továbbképzési tanfolyami lehetőségek kínálkoznak, ahhoz, hogy meglévő szakmai ismereteinket kiegészítsük, és nem utolsó sorban munkaerő piaci „értékünket” növeljük. Olyan képzésekre, tanfolyamokra kell összpontosítani, amelyek lehetővé teszik meglévő szakmai ismeretünkhöz és tudásunkhoz kapcsolódó legújabb technológiák és módszerek elsajátítását.

Ma az egyén tanulási képessége az egyik fő tényező a foglalkoztathatóságában. Míg a technikai készségek elavulhatnak, az egyén kognitív, érzelmi és emberi képességeit korlátlan élettartam jellemzi.