Vezető nélküli anyagmozgatás lehetőségei (1.rész)

Vezető nélküli anyagmozgatás lehetőségei (1.rész)

thinkstockphotos-505531308

Az emberi munkaerő felváltása, illetve átcsoportosítása lassan minden iparágra átterjed, ami első sorban költséghatékonyságot jelent a vállalatok számára.

Ha például raktárak működését figyeljük meg testközelből, egyre gyakrabban találkozhatunk automatizált, vagyis vezető nélküli targoncákkal. Ezeket valójában vezető nélküli szállító rendszereknek, röviden AGV-nek nevezik. Azáltal, hogy a belső anyagáramlás automatizálása egyszerre költséghatékony, időtakarékos és biztonságos megoldás, azok a vállalatok, akik be tudnak ruházni ilyen berendezések vásárlásába, élnek is ezen gépek nyújtotta lehetőségekkel.

A technika állandó fejlődésének köszönhetően pedig egyre fejlettebb automata szállító rendszerek megvételére van lehetőség. Azáltal, hogy a vállalati vezetők rugalmas megoldásokra vágynak, tehát sokrétűen szeretnék felhasználni a vezető nélküli szállító rendszerek tudását, a fejlesztők igyekeznek mindenkinek a kedvére tenni. Tehát a ma megvásárolható vezető nélküli targoncák modulokból állnak, fokozhatóak és alkalmasak a vállalt által már használt rendszerhez történő csatlakozásra. Arról nem is beszélve, hogy egy jól beállított és beprogramozott automata szállító rendszer rövidebb idő alatt teljesíti ugyanazt a feladatot, aminek teljesítését egy embertől kérnek.

Mindent összegezve, egy vezető nélküli targonca hatékony, biztonságos, megbízható és költséghatékony. Tehát teljes mértékben érthető, hogy ha egy vállalat szerencsét próbál néhány automata szállító rendszerrel és szakembereit új feladatokkal látja el.