» EUROPASS bizonyítvány-kiegészítő

Iratkozzon fel a friss akciókért!

 

EUROPASS bizonyítvány-kiegészítő

Az Europass a végzettségek és kompetenciák összehasonlíthatóságát támogató egységes keretrendszer, amelynek alapja az ún. Europass portfólió.

Az Europass portfólió egy személyi dokumentumcsomag, amelyet az állampolgárok önkéntes alapon használhatnak végzettségeik, szerzett kompetenciáik elismertetésére, munkavállalás esetén a munkaadók tájékoztatására Európában.

Az Europass portfólió 5 dokumentumból áll:

  • Europass önéletrajz (Europass Curriculum Vitae);
  • Europass mobilitási igazolvány (Europass Mobility);
  • Europass bizonyítvány-kiegészítő (Europass Certificate Supplement);
  • Europass diplomamelléklet (Europass Diploma Supplement);
  • Europass nyelvtanulási napló (Europass Language Porfolio).

http://www.europass.hu

Az Europass bizonyítvány-kiegészítő egy olyan melléklet, amelyet a vizsgaszervező a vizsgázó kérésére állít ki. A bizonyítvány-kiegészítő információt ad a szakképesítés alapadatairól, a képzésben részt vett egyén szakmai kompetenciáiról, a kötelező szakmai elméleti-gyakorlati tantárgyakról, az óraszámok mennyiségéről. A bizonyítvány-kiegészítő az Európai Unióban elfogadott formanyomtatványban rögzíti az adatokat. A bizonyítvány-kiegészítő önmagában nem bír jogi érvénnyel, csak a szakképzettséget igazoló bizonyítvánnyal együtt érvényes. Formátuma az Európai Unió által meghatározott szabványt követi: nem egyénre, hanem szakképesítésre vonatkozik.

Az Europass bizonyítvány-kiegészítőt a Nemzeti Referencia Központ bocsátja ki, a papír alapú verziót a vizsgaszervező töltheti le, és hitelesített formában (vezetőjének aláírásával és az intézmény bélyegzőjével ellátva) adhatja ki.

Az Europass bizonyítvány-kiegészítő a 2005. július 1. után végzett felnőttképzésben résztvevők számára állítható ki, akik az Országos Képzési Jegyzék szerinti képzésben vettek részt.

A bizonyítvány-kiegészítő kiadásáért a kérelmező térítési díjat fizet. Ez az összeg a magyar és egy idegen nyelvű Europass bizonyítvány-kiegészítő eljárási költségeire vonatkozik. Abban az esetben, ha a kérelmező több idegen nyelven is kéri, ez az összeg nyelvenként kérhető.

Az Europass bizonyítvány-kiegészítőt minden végzett vizsgázó írásban kérvényezheti a letölthető dokumentumok menüpont alatt megtalálható “Europass bizonyítvány-kiegészítő igénylőlap“-on, melyet kitöltést követően el kell juttatni az OKJ-s bizonyítvány másolatával együtt az igénylőlapon megadott címre.

Munkatársaink az igénylő lap beérkezését követően állítják ki az eljárási díj számláját (mely a mindenkori minimálbér 5%-a, jelenleg 6.375,- Ft /bizonyítvány/nyelv). A számla ellenértékének beérkezését követően postai úton juttatjuk el az Europass bizonyítvány- kiegészítőt.

További információért kérjük, keresse munkatársainkat!


georgina_allo

Lépjen velünk kapcsolatba

Amennyiben kérdése van a tanfolyamainkkal, vagy a jelentkezéssel kapcsolatban, keressen bennünket az alábbi elérhetőségeken. Munkaidőben várjuk hívását, vagy írjon nekünk e-mailt.

Elérhetőségünk

Székhely: 2319 Szigetújfalu, Arany János utca 13. (adószám: 12251708-2-13)
Ügyfélszolgálati iroda / Levelezési cím: 2316 Tököl, Csépi út 221. (092/74 hrsz.)

Telefon:+36-24/515-115, +36-20/357-4070, +36-30/678-5727, +36-30/678-5728
E-mail: info@narvalkft.hu

Kérdése van?

anita_negyzetes1

+36-20/357-4070
+36-30/678-5727

Üzenet küldése


Ne maradjon le Ön sem

Kedvezmények, információk, csak pár kattintásra. Tanfolyamaink kihelyezett formában is elérhetők.

Mi sem szeretjuk a spam-et. Adataid biztonságban vannak.