Nehézgépek – Caterpillar 432D

Nehézgépek – Caterpillar 432D

ca47b0d5
Megjelenés: Már ránézésre is látszik, hogy nem egy olcsó kategóriás nehézgépről van szó. Minden elemén az erő és precizitás tükröződik. Az éjszakai munkavégzést segítő, egyesével állítható nyolc darab, hátulra szerelt munkalámpa kifejezetten hasznos, jó megoldás. Sajnos az elsők nem állíthatóak, ami azt jelenti, hogy általában nem oda vetítik a fényüket, ahova kellene. Bár a hátsó gém alakja megfelelő, lehetett volna kicsit könnyebbre tervezni. A beszállást segítő fellépők magassága megfelelő, kényelmesen használható.

Kabin: A jó tervezésnek és kialakításnak köszönhetően, itt minden kézre áll. Könnyű kezelhetőség jellemzi, és mindent kényelmesen elérünk, de semmi sincs útban. A teljes panoráma, munka közben jó szolgálatot tehet. Az idősebb típusok után nagyon kellemes változás a botkormányra szerelt, kényelmes kanálnyitó gomb és a kézi kuplung is. Ez utóbbi nagy segítség például egy teherautó megrakodásánál. Az üléshez közel húzható karok komoly kényelmi szempontot jelentenek az árokásó használatakor, legyen szó árokásásról, vagy bármilyen egyéb munkavégzésről.

Ami nem volt tökéletes:

Az első kanál ürítése közben van, hogy megakad a kar, aminek köszönhetően túlborít a nehézgép. A váltó távolsága nem ideális, kicsit messze van, és néha testtel beleakadhatunk.
Ha az ülésben nagy a légnyomás, a pedálok túl távol helyezkednek el. Ha kicsi, akkor meg kényelmetlen.

Mindezektől függetlenül, összességébe egy nagyon jól működő és precíz nehézgépet ismerhettünk meg!