Pórul járhatunk, ha szakképzetlen munkavállalókat alkalmazunk

Pórul járhatunk, ha szakképzetlen munkavállalókat alkalmazunk

kep1

 

A targonca használat, a targonca működtetése és a vele való manőverezés egyáltalán nem egyszerű feladat. Még egy hozzáértő számára is komoly figyelmet és koncentrációt igényel a targonca használat. Semmiképpen se engedjük, hogy az emelőtargoncát olyan ember használja, akinek nincs meg a szükséges képzettsége a targonca üzemeltetéséhez. A megfelelő végzettség nélküli targonca használat komoly veszélyforrás is lehet, és bizonyos esetekben illegális is.

De arra is érdemes ügyelnie a munkáltatóknak, hogy a targonca vizsgán megszerzett tudást bizonyos időközönként nem árt felfrissíteni. A targoncavezető kollégáinkat beírathatjuk egy frissítő tanfolyamra, ahol megismerkedhetnek a targonca használat új technikáival és az évek során rosszul rögzült szokásokat is korrigálhatják. Minden egyes targoncavezetőnknek tehát rendelkeznie kell a targoncavezetői engedéllyel és képesítéssel és ezt fontos ellenőriznünk is, mielőtt még munkába állnának.

Ez az irat ez esetben nem csak egy darab papír. Akkreditált és elismert oktatási központokban kiemelkedő tanárok által felügyelt tanfolyam és vizsga elvégzését igazolja, amellyel a helyes készségek és ismeretek megszerzését igazolják és biztosítják a targonca megfelelő használatát a vállalkozásunkon belül.