Sugárvédelem az egészségügyben

Sugárvédelem az egészségügyben

asdasd2

 

Napjainkban az egészségügyi személyzet sugárvédelme kiemelten fontos téma, ezért több helyen is sugárvédelmi útmutatást dolgoztak ki. Ez a dokumentáció útmutatásul szolgál mindenkinek, aki a kórházban, laboratóriumokban és egyéb, sugárzásveszélynek kitett intézményekben dolgozó érintett személyzet körébe tartozik.

A sugárvédelmi útmutató megköveteli, hogy minden egyes felhasználó szigorúan tartsa be az erre vonatkozó szabályozásokat és előírásokat. Hiszen minden személy, aki radioaktív anyagokkal vagy sugárzási eszközökkel dolgozik felelős azért, hogy az erre vonatkozó követelményekkel tisztában legyen. Megismerje a sugárvédelmi szabályokat és maradéktalanul tartsa is be azokat. Ha valaki nem tartja be a sugárvédelmi követelményeket, nem csak önmagát és kollégáit veszélyeztetheti, hanem azt az egészségügyi intézményt is, ahol dolgozik.

A sugárvédelmi útmutató dokumentáció leírja azokat a sugárbiztonsági eljárásokat, amelyek a biztonságos környezet megteremtése érdekében kell végrehajtani. A sugárbiztonsági tisztviselő pedig arra hivatott, hogy megtegyen minden szükséges lépést a veszélyhelyzetek kezelése és enyhítése érdekében, ha veszélyhelyzet állna fenn.