Tanuljak új szakmát?

Tanuljak új szakmát?

profile-attractive-concentrated-young-european-female-blogger-columnist-sitting-her-workplace-front-desktop-computer-working-new-material-her-blog-mug-stationery-desk

A munkaerőpiac folyamatosan változik, lehet, hogy az 5 évvel ezelőtt keresett szakmák ma már szükségtelennek és alacsonyan fizetettnek bizonyulnak. Az ilyen változások előrejelzése nem könnyű.

Egyre gyakoribbá válik, hogy az emberek életük során különböző okok miatt kénytelenek, vagy csak egyszerűen szeretnének eredeti szakmájukon túl egy új szakmát is megtanulni.

A világ változik, és amit 10 – 20 évvel ezelőtt tanultunk, mára elavult tudássá válik.

Mi magunk is változunk: más értékek és prioritások jelennek meg életünkben, és ami korábban lenyűgöző volt, az már nem olyan érdekes.

Válassz új szakmát!

Bármennyire bátor, kezdeményező és határozott is vagy, nagyon valószínű, hogy többékevésbé félelmet fogsz érezni a munkahelyváltás gondolatától.

A helyes választás érdekében tanulmányozd át az új szakma munkaerőpiaci lehetőségeit.

Minden munkának vannak előnyei és hátrányai, ezért fontos, hogy megtaláljuk a nekünk legmegfelelőbbet. Vizsgáld meg, hogy milyen képességek és készségek szükségesek az új szakma megtanulásához, és győződj meg arról, hogy te rendelkezel-e azokkal.

Az új szakmával hol tudok munkát vállalni?

Ha kiválasztottad az új szakmát, szerezz minél több információt a munkaerőpiacon jelenlévő cégek tevékenységéről.

Kérdezd meg magadtól, szeretnél-e az állást kínáló vállalat valamelyikénél dolgozni.

Új szakmát hol tanuljam meg?

Alaposan nézd át az oktatást kínáló iskolák meghirdetett tanfolyamait, képzési programját a megtanulni kívánt szakma elsajátításához. Lényeges, hogy az új szakmához szükséges készségeket megszerezd a tanfolyamon és az sem mindegy, hogy milyen eszközökkel oktatnak, és mennyi ideig.

Tervezz előre és dönts okosan!