Targonca szimulátorok (2. rész)

Targonca szimulátorok (2. rész)

Targoncavezető 02

A targonca szimulátorok bejegyzés első részében írtunk arról, hogy léteznek már olyan eszközök, aminek segítségével a virtuális valóságban gyakorolhatjuk a targonca vezetést a legmodernebb gépeken és a legváltozatosabb helyzetekben. Ez a módszer biztonságos, hiszen virtuális térben a kezdők hibáinak nincsen komoly következménye.

A hallgatók és az üzemeltetők is imádni fogják, ha bevezetésre kerülnek a targonca szimulátorok a gyakorlati targonca vizsgákat megelőző képzésekben. A cégeknek ez azért szuper lehetőség, mert egy ilyen berendezéssel nem bomlik fel a termelés és raktározási munka rendje. Úgy gyakorolhatnak az új és régi targonca sofőrök, hogy egy munkahasználatban lévő gépet sem kell nélkülözni, és a raktárhelyen folyó munka során sem kell a többi dolgozónak külön figyelmet fordítania, illetve helyet biztosítania a targonca vizsga megszerzésére készülőknek.

A szimulátor segítségével annyit gyakorolhatunk a targonca vizsga előtt, amennyit csak szeretnénk. Nagy rutint és biztonságos kezelést ad így a leendő targonca sofőröknek. A szimulátor programja hozzáférést biztosít az oktatóknak is az egyes tanulók statisztikáihoz és eredményeihez, ezeket elemezhetik, akár közösen is, hogy a lehető legtöbbet hozzák ki a hallgatókból. A szimulátor befektetése gyorsan megtérül a hatékony képzés révén. Több forgatókönyv és használati eset is betáplálható a szimulátorba, így teljesen a targonca vizsga moduljaira és a vállalkozás igényeihez igazítható az eszköz.