Törékeny áruk csomagoló anyaga

0d779c_5a08ac1640384bc4a5bbe595fed2450b_mv2

Fel se tudnánk sorolni, hogy mi minden igényel egyedi csomagolás megoldást. És hogy mennyi különböző csomagolási módszer és eljárás létezik. Ha már költöztünk valaha, akkor van elképzelésünk róla, hogy mint anyagában, mint méretében mennyi egyedi csomagolás létezhet.

Van, amelyik tartós, van olyan, ami sok súlyt elbír, némelyik jól illeszkedik és van, ami véd, például a töréstől. Létezik olyan egyedi csomagolás, ami légmentesen zár és olyan, ami teljesen átlátszó. Nem utolsó sorban fontos kérdés, hogy egy olyan világban, ahol a fenntarthatóság prioritást élvez, hogyan lehet környezetbarátabbá tenni a csomagolásokat?

Vagy megoldható-e akár olyan egyedi csomagolás, ami hulladékmentes? Ha törékeny tárgyainknak extra párnázatot szeretnénk adni, akkor használhatunk például légpárnás vagy buborékfóliát. Igaz, a buborékcsomagolás nem a leginkább fenntartható csomagolóanyag. Ha csökkenteni kívánjuk a hulladékot, próbáljuk meg épen megőrizni és újra felhasználni, mielőtt kidobnánk. Ha a doboz nagyobb, mint a szállítani kívánt tárgy, az üres részeket is érdemes kitömnünk, vagy régi újságpapírral, vagy egyéb térkitöltő anyaggal, ami biztosan megvéd a sérülésektől, repedéstől és töréstől.

De bármelyiket is választjuk áruk és csomagok lezárására, arra mindenképpen figyelni kell, hogy a külső csomagolás megfelelőképp illeszkedjen a dobozhoz és a későbbi gond nélküli pakolást, illetve szállítást ne veszélyeztesse. Ha nem megfelelőképpen történt a csomagolás befejezése, a raktárban való szállításkor gondokat okozhat. A lobogó, kiszakadt, vagy nem jól lezárt csomagolóanyag csúszás és balesetveszélyes, ami a targonca sofőr feladatát jelentősen nehezíti. Hiszen könnyebben kicsúszhat, leeshet vagy épp a szükséges látási viszonyokat rontja a libegő, vagy szél által fújt felesleges vagy sérült csomagolóanyag.


Vissza a cikkekhez...


Ne maradjon le Ön sem

Kedvezmények, információk, csak pár kattintásra. Tanfolyamaink kihelyezett formában is elérhetők.

Mi sem szeretjuk a spam-et. Adataid biztonságban vannak.