A készségek a pénz egy formája a munka világában

A készségek a pénz egy formája a munka világában

 

Minél több készséged van, annál értékesebb leszel munkavállalóként. Vonzóbb leszel a potenciális munkaadók számára, több pénzt kereshetsz, és többre leszel képes a munka világában.

Vannak azonban általános készségek, amelyek sokkal fontosabbak.

Az ilyen készségek alappillérként szolgálnak minden egyén számára bármilyen helyzetben. A munkáltatók ezeket az alapokat fontosabbnak tartják, mint bármely más tanult készséget.

Hatékony kommunikáció.

Függetlenül attól, hogy ki vagy, hol dolgozol, vagy milyen területen, a kommunikáció kritikus tényező.

A megfelelő együttműködés megértéséhez a kapcsolódó készségek kombinációjára van szükség. Az alkalmazottaknak tudniuk kell, milyen kérdéseket lehet és kell feltenniük, tiszteletben kell tartaniuk a kollégák véleményét, és képesnek kell lenniük olyan kapcsolatokat építeni, amelyek a bizalomra összpontosítanak. Érzelmi intelligenciával vagy érzelmek kezelésének képességével is rendelkezni kell a kommunikáció optimalizálása érdekében.

Alapvető fontosságú, hogy rendelkezz olyan beszédkészséggel, amely lehetővé teszi, hogy fontos gondolatokat pontosan és jól át tudj adni másoknak.

Magabiztosság. 

Ez bizony nehéz dolognak tűnik, de megszerezhető, csiszolható és fejleszthető, mint egy készség. Bizonyos területeken puszta gyakorlással megszerezhető a magabiztosság, mivel minél gyakrabban teszel valamit, annál magabiztosabb leszel benne.

A digitális kor kommunikációja

A digitális kommunikáció nagy részét írják, gépelik, SMS-ben küldik vagy megosztják online.

Fontos, hogy az e-mailekben tömör, mégis részletes és szakszerű legyél, hogy helyesen add át a szükséges információkat. Bár elfogadható a kötetlen személyes beszélgetés a kollégákkal, fontos, hogy bizonyos szintű formalitást betartása e-mailek írásakor.